Sporten

Voor de sportievelingen zijn er volgende uitdagingen:

  • Jungle River Safari
  • Paardrijden
  • Monkey Jungle Zip Line

    Lees meer...

Sosúa

Droom niet over je leven, maar leef je dromen…
.....en dit bracht ons naar Sosúa.

Dit stadje aan een sikkelvormige baai werd op 29 juli 1940 gesticht door joodse vluchtelingen.

Zoals veel andere gemeenschappen aan de noordkust is Sosúa in korte tijd van een kleine vissersplaats en bananenhaven veranderd in een druk toeristisch centrum.
Sosúa biedt tegenwoordig een fantastische combinatie van uitgaansgelegenheden en heerlijk luieren op het strand.

Lees meer...

Excursies

Monkey Jungle

Iguanamama

Eco avontuurlijke tours

Lees meer...

Ligging

Sosua is gelegen op 10 minuten van de luchthaven van Puerto Plata, 15 minuten van Cabarete en 25 minuten van Puerto Plata centrum

Onze Casa Veintiuno is gelegen op wandelafstand van het strand en centrum van Sosua. Jullie dienen wel de straat over te steken en 2 minuten stappen voor jullie aan het strand zijn. Op het authentieke Playa Sosua bevinden er zich veel bars, restaurants en winkels. Dit strand is iets drukker maar hier kan men genieten van de typische Dominicaanse sfeer. Bent u minder voor de drukte dan kan u genieten van een ander prachtig strand – Playa Alicia, het lijkt privé maar is toegankelijk voor iedereen. Dit strand is ongeveer 7 minuten wandelen en heel rustig. Op beide stranden kan men ligbedjes en parasols huren tegen 100 RDS (2 €) per stuk.

De luchthaven van Puerto Plata is maar 10 minuten rijden van onze Casa Veintiuno

Sosua is gelegen op 7 uur rijden van Punta Cana, 4 uur rijden van Santo Domingo, 1 ½ rijden van Santiago en 25 minuten rijden tot Puerto Plata Stad. Cabarete – het surf paradijs – ligt op 15 minuten rijden van Sosua.

Cabarete

Op 10 minuten rijden vinden we Cabarete, de uitverkoren plek van wind- en kitesurfers, omdat hier het hele jaar door een stevige wind staat.
De eerste Frans-Canadese windsurfers kwamen hier in 1984.
Ze creëerden een surfparadijs rond de lange strook die bekend staat als Playa Cabarete en een aantal nabijgelegen stranden.
Het wijde witte zandstrand is 4km lang en progressieve oostenwind zorgt het hele jaar voor ideale surfcondities. Elk jaar wordt in juni de Cabarete Race Week gehouden en komen de surfers uit de hele wereld om hun kunsten op de golven te tonen.

Lees meer...

Casa Veintiuno | Calle Piano #1 Reparto Tavares - Sosua (Puerto Plata) - Dominican Republic